diumenge, 2 d’octubre del 2011

El viatge de l'heroi

El viatge de l'heroi és una història comú en tots aquells que senten la necessitat de trobar el sentit a les seves vides, amb el DESPERTAR DEL 'JO'

Es tracta d'una història arquetípica, que segueix un patró definit, i està basada amb la mitologia. Va ser descrit per Joseph Campbell als anys 40 i comprèn els arquetips del nostre inconscient col·lectiu citats per Carl Jung.

Si aquest vídeo et desperta un petit somriure, té sentit que segueixis llegint...


Has sentit alguna vegada una 'crida interior'? Quelcom que et convida a viure una aventura? a canviar? a transformar-te? ... a cercar la veritable felicitat? Perfecte!, aquest és el primer pas del viatge de l'heroi! El TEU heroi interior.

Pots rebutjar aquesta crida o acceptar-la. Pots tancar els ulls, tapar-te les orelles, distreure't amb infinites rucades, però la crida segueix atrapant-te, perquè ets tu mateix, 'quelcom' et crida des del teu interior. 

SI L'ACCEPTES, hauràs de CREUAR EL PRIMER LLINDAR. Comprometre't amb tu mateix i vèncer la por al desconegut, atrevir-te a començar una nova aventura.  

SI NO L'ACCEPTES, possiblement la vida et donarà l'empenta que et falta, et creuaràs amb la persona clau, rebràs l'ajuda que necessites en forma de 'casualitat'.

Benvingut al VENTRE DE LA BALENA! Un cop aquí la prengunta es: Estàs disposat a morir? A deixar de ser qui eres? A enterrar les creences, els ideals, els aferraments, ... i re-néixer de nou? Quin és el teu potencial?

Sabràs que la metamorfosi ha estat satisfactòria, quan s'inicia el CAMÍ DE LES PROVES (Iniciació). La vida et posarà situacions dures a superar, en les quals et faràs conscient de les teves pròpies ombres, del teu costat obscur. Lluitaràs, moriràs i reneixeràs. Endavant!, aquestes 'ferides del destí' estan correlacionades amb aquells talents que podem posar a disposició del món. 

En el moment que arribis aquí, s'esdevindrà el RETROBAMENT AMB LA DEESA, amb la teva part femenina, la part creadora. És hora que t'autorealitzis, que creïs, que construeixis el teu projecte, el teu somni!. Entendràs però, que la destrucció també forma part de tu. Tens el món a les teves mans.

Quan arribis aquí, compte amb les TEMPTACIONS! Algun dia hauràs de començar el VIATGE DE TORNADA. En arribar a aquest nivell és fàcil quedar-se 'fora de la caverna', gaudir de la llum i d'un món ideal, de la recompensa guanyada.

És aleshores quan rebràs una segona crida per iniciar el CAMÍ DE RETORN. Comprometre't a repartir el teu tresor entre els altres. 'Desfer' el camí pot ser tan dur com començar-lo, per això hauràs de creuar un SEGON LLINDAR. Determinaràs així la teva autoritat, et faràs responsable i seràs heroi de dos móns: l'intern i l'extern.

Per últim, l'APOTEOSI ! L'heroi assoleix la comprensió profunda d'ell mateix i de la vida, contribueix al món repartint el seu tresor. Té un estat de consciència superior, un grau elevat de coneixement i saviesa. 

Per conèixer més sobre El viatge de l'Heroi, trobareu els cursos que imparteix Pepon Jover a DESPERTAR INTEGRAL. És curiós poder identificar a quina part del viatge estàs en cada àrea de la teva vida. Us animo a que indagueu, i que tregueu la màscara a l'heroi que porteu dins!

Si us fixeu, moltes pel·lícules segueixen aquest patró: Star Wars, Matrix, El senyor dels anells, Avatar, Superman, Spiderman, Batman, V de Vendetta, ...


Frases inspiradores: 

Un pequeño consejo que le daban a un indio americano cuando su iniciación:
“Cuando avances en la vida verás un gran abismo. Salta; no es tan ancho como crees” 

Entras al bosque, en el punto más oscuro, y no hay sendero. Donde hay camino o sendero, es un sendero ajeno. No estás en tu propio sendero. Si sigues el camino de otros, no realizarás tu potencial." J. Campbell

Cuando hablamos de arreglar los problemas del mundo, estamos descortezando el árbol que no debemos. El mundo es perfecto. Es un caos. Siempre ha sido un caos. No lo cambiaremos. Nuestro trabajo es enderezar nuestras vidas." J. Campbell

"El miedo es lo que nos mueve hacia adelante." J.Campbell

"La vida no vivida es una enfermedad de la que se puede morir." C. Jung

El péndulo de la mente humana oscila entre el sentido y el sinsentido y no entre lo bueno y lo malo. C. Jung 

Todo proceso implica romper algo. La tierra debe romperse para producir vida. Si la semilla no muere no hay planta. El pan resulta de la muerte del trigo.  J. Campbell 

Tu visión devendrá mas clara solamente cuando mires dentro de tu corazón… Aquel que mira afuera, sueña. Quién mira en su interior, despierta.  C. Jung

“Sé quién de verdad eres. Descubre tus talentos y tu propósito en la vida. Esto te llevará a hacer lo que amas y, al hacer las cosas con amor, obtendrás lo que necesitas.” E. Fromm


També podeu trobar més informació a http://www.mjdunjo.com/category/opinion/page/7/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada