dissabte, 29 de desembre de 2012

Psique i la papallona

 
Ahir un amic m'explicava que la paraula Psique significa papallona en grec, i també em va parlar de la faula d'Eros i Psique. Ho vaig trobar fantàstic i en vull fer un petit resum al bloc. 
 
La psique, del grec ψυχή, psyché, «ànima», és un concepte procedent de la cosmovisió de l'antiga Grècia que volia significar la força vital de l'ésser, unida al seu cos en vida, i deslligada d'ell després de la mort. Els grecs creien que quan una persona moria, la seva ànima abandonava el cos volant en forma de papallona. D'aquí prové que la psicologia és la ciència de l'ànima i és representada per la lletra Psi.
 
A la mitologia, Eros s'enamorà de Psique. Això representa la unió entre el que és físic i el que és espiritual per arribar a l'elevació de l'ànima cap a éssers complets. Psique era una jove mortal que s'enamorà del Deu Eros, fill d'Afrodita. Psique va haver de passar per proves molt dures que van ser el camí iniciàtic per trascendir la mortalitat i esdevenir Deesa. Un procés de transmutació semblant al de la metamorfosi de la papallona.
 
La psiquis humana és l'ordre mental basat en el funcionament de l'intel·lecte, l'emoció i la voluntat. Pels filòsofs grecs, la interpretació de la psiquis és el mateix que l'esperit, i aquest és impulsat pel cor. El cor (impuls) s'expressa a través dels desitjos, que són el més essencial a la nostra naturalesa humana. Tots els éssers humans ens movem pels impulsos d'amor, que ens connecten amb l'origen. Tots som iguals i alhora únics i irrepetibles.
 

La palabra psicología proviene en su origen del griego Psique que significa en su origen "mariposa". La letra griega Ψ Psi, es de hecho una mariposa estilizada. Posteriormente la palabra Psique (ΨυΧή) llegó a significar "soplo", "aliento", ánimo" (alma). Para los griegos era el principio de vida.
 
PSIQUE
El significado de la palabra "Psique" para los griegos es "mariposa", término que posteriormente pasó a utilizarse como "soplo de brisa", "aliento", "ánimo", y finalmente "alma". Ellos creían que cuando una persona moría y exhalaba su último aliento, el alma abandonaba el cuerpo volando en forma de mariposa. La mitología griega representa a la Diosa "Psique" como una mujer con alas de mariposa; el mito de "Psique y Eros" representa la unión de lo espiritual y lo físico para llegar a la elevación del alma, a ser Seres completos. También la mariposa ha sido utilizada con significados de libertad, paz, creatividad, serenidad, entusiasmo, fragilidad y bienestar, aspectos propios del alma. Del bloc
'Expresión de Luz'

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada