divendres, 18 de gener del 2013

Les raons del cor

L'època de canvis que estem vivint implica prendre decisions importants a les nostres vides. Hi ha situacions que ens posen entre l'espasa i la paret, que ens creen situacions incòmodes, que ens fan navegar en la incertesa, que ens posicionen davant una divergència de camins. 

Això ens implica prioritzar, saber què volem, saber qui som, determinar el nostre propi rumb.

...el rumb del nostre cor, o el xiuxiueig de la nostra raó?

El que compta és des d'on i amb quina actitud prenem les decisions.

> Des de la por, tenint en compte les nostres necessitats, sent fidels a les nostres creences, seguint patrons apresos?
> Des de la confiança, seguint els anhels del nostre cor, qüestionant les nostres limitacions, connectant amb els nostres somnis?

Diuen que als ésserts humans no ens agraden els canvis, i que sovint sortim de la zona de confort quan la pressió ve de fora i ja no podem més amb ella. Però quan la pressió ve de dins nostre, sobretot per raons de comoditat, optem per no escoltar-la, i això provoca que ens allunyem de nosaltres mateixos. Aquest distanciament pot passar-nos factura, sobretot a la nostra salut.

Així doncs, davant d'una decisió, es bo que ens permetem sentir l'impuls que porta implícit, i que ens deixem orientar per les emocions que se'ns desperten.

Si estem atents, els pressentiments ens poden ajudar a prendre decisions. Aquests tenen una base racional i afloren del nostre inconscient de forma molt ràpida. Cada vegada que tenim un pressentiment estem fent servir la nostra intuïció.

La intuïció, quan ens envia un missatge, té en compte els nostres tres cervells (instintiu o reptilià, límbic o emocional, cortical o racional) i el nostre cor. Per això hi ha qui diu que el cor i el cervell formen un tàndem.

La intuïció no ve de naixement. És intuïtiva aquella persona que permet espai a la intuïció i que confia en ella mateixa.

Algunes idees per fomentar la intuïció: 
 
- Tinguem una actitud oberta.
- Confiem en nosaltres mateixos.
- Apliquem-nos autoafirmacions positives.
- Estabilitzem el nostre sistema nerviós amb la pràctica de la meditació, relaxació,...
- Avenim-nos amb la incertesa. El control bloqueja la intuïció.
- Escoltem el nostre cos i els missatges que ens dóna constantment.

La resposta sempre és dins del nostre cor. Està al nostre abast saber si cada decisió, cada acció que fem, ens apropa o ens allunya de nosaltres mateixos.

"Algunes vegades hem de decidir-nos entre una cosa a la que ja estem acostumats i una altra que ens agradaria conèixer." Paulo Coelho

"El cor té raons que la raó ignora." Blaise Pascal

"La intel·ligència, quan no penses, funciona sola."



Llibres:
"La bruíxola interior" Àlex Rovira
"Emocions: les raons que la raó ignora" Mercè Conangla, Jaume Soler, Laia Soler

Frase:
'Què faries si no tinguessis por?'

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada